Műszaki tartalom

II. ütem

1. ÁLTALÁNOS LEÍRÁS

Tárgy: 37 lakásos lakópark
Helyszín: 8175 Balatonfűzfő, Fűzliget sétány, Helyrajzi szám: 1730/2
Beruházó: Milton-Property Ingatlanforgalmazó és Ingatlankezelő Kft. (1055 Budapest, Honvéd u. 20.)
Tervező: T2 Cove Design Kft. (8315 Gyenesdiás, Kossuth u. 99.)
Felelős tervező: Riedl Tamás É-20-0224

A TERVEZETT BEÉPÍTÉS ADATAI:

Beépítési övezet: Üü-2
Beépítés módja: Szabadon álló
Tervezett épületek száma: 4 db
Szintszám: földszint + három szint
Parkoló: 20 fedett és 22 db nyitott

A fejlesztési telekre 4 db szabadon álló épületet terveztek. Az épületeket és a kertet egy behajtón lehet megközelíteni a telek előtt elhaladó aszfaltozott út felől a kerékpárúton keresztül, személygépkocsival és gyalogosan egyaránt. Az épületek bejárati szintjén 1 gépészeti helyiség és lakásonként 1-1 db tároló kap helyet a földszinti lakások mellett, míg az emeleti szinteken kizárólag lakás létesül. A „közös” funkciókat az épületeken kívül (kukatároló a bejárati út mellett, kerékpártároló az épületek mellett) a zárt udvaron helyezték el. Továbbá a zárt udvaron kerül kialakításra 1 db elektromos autótöltő állomás a Társasház lakói számára. A körbekerített telken belül, 42 db autóparkoló létesül, ebből 20 fedett és 22 nyitott. A fedett autóparkoló az épületek síkjához illeszkedik az aszfaltozott út felöli oldalon. A Társasházban 37 lakást terveztek többféle méretben és elrendezésben. Minden lakáshoz tartozik egy nagyméretű, Balaton felé tájolt terasz. A nyugati épülettömbben 1 db üzlet is kialakításra kerül a földszinten.

Szintenként 2-3, tömbönként 9-10 db lakás kerül kialakításra, továbbá egy visszahúzott penthouse szint is megépítésre kerül. Földszinten a lépcsőház mellett, minden lakásokhoz kialakításra kerül 1 db külön zárható ajtóval rendelkező tároló.

2. ÉPÜLETEK MŰSZAKI TARTALMA

ÉPÜLETSZERKEZETEK, KÜLSŐ KITÖLTŐ FALAK, VÁLASZFALAK

Az épületek monolit vasbeton cölöpalapozásra épülnek, 15 cm vastagságú hálós vasalású aljzatbetonnal. Az épület függőleges teherhordó szerkezete Porotherm 30 X-therm N+F, vázkerámia falazat, amelyre monolit vasbeton födém támaszkodik szintenként, a szükséges helyeken merevítő, teherviselő vasbeton falakkal, monolit vasbeton lépcsőkarokkal. A lakáselválasztó falak Leiertherm AKU 25 hanggátló falazóelemekből készülnek. A lakásokban a válaszfalak 10 cm vastag vázkerámia válaszfallapokból készülnek.

SZIGETELÉS:

A földszinti padló alatt lépésálló EPS hőszigetelő lemez kerül beépítésre 10 cm vastagságban.

A közbenső födémek padlójánál 3,5 cm lépéshang-szigetelő üveggyapot lemez kerül kialakításra. A hőhidak ellen a monolit vasbeton födémek és oszlopok külső síkjára 5 cm vastag hőszigetelés kerül bennmaradó zsaluzatként. A homlokzatra 15 cm és 20 cm hőszigetelés kerül.

HOMLOKZATI NYÍLÁSZÁRÓK

Fokozott légzárású, hőszigetelő üvegezésű, kívül alu vértezetű bevonatos műanyag nyílászárók készülnek, szürke színben. Az üvegezés 4- 16- 4- 16- 4 felépítésű; argongázzal töltött, u=1,0 W/m2K. A nyílászárók világosszürke színben készülnek. Párkányzatuk Prefa alumínium párkány, antracitszürke színben. A nappali, konyhai és szobai nyílászáróknál alumínium redőny (elektromos mozgatással), szúnyoghálóval kerül kiépítésre.

ÜVEGKORLÁT

A lakások nagyméretű teraszaira pontmegfogásos üvegkorlát kerül kiépítésre.

GÉPÉSZET

VÍZELLÁTÁS, CSATORNÁZÁS

A létesítmény vízellátása az utcai közcsőről, új bekötővezetékről biztosított. Épületenként 1db fővízmérő és összesen 1 db locsolási mellékmérő kerül kiépítésre vízóra aknában a telken belül.

A vezeték lakáson belül padlóba, falhoronyba kerül, illetve a gerincvezeték a folyosón szabadon szerelve, álmennyezetben.

FŰTÉS-HŰTÉS

Az épületek tetőszerkezetén lesz elhelyezve levegő-levegő rendszerű hőszivattyú, ami a fűtés-hűtést biztosítja. A melegvíztárolók a földszinti gépészeti helyiségben lesznek kialakítva.

Az épület és egyben a lakások fűtési vagy hűtési hőigényének fedezésére két különböző hőleadó rendszer kerül kialakításra. Az alap (temperáló) fűtést, a padlófűtés szolgáltatja, a fürdőszobákba kiegészítő fűtésként törölköző-szárítós radiátorokat terveztek, elektromos fűtőpatronnal. A lakópark a földgáz hálózathoz nem csatlakozik.

A nyári felmelegedés megelőzése érdekében a lakások klimatizáltan kerülnek átadásra.

LÉGTECHNIKA

A belső terű mellékhelyiségek (WC) részére mesterséges elszívást terveztek helyiségenként egyedi, egycsatornás rendszerre köthető elszívó ventilátorokkal, beépített visszacsapókkal. A berendezések villanykapcsolóról üzemelnek, utánfutással. A légutánpótlás a belső nyílászárókon, ablakba beépített résszellőzőkön keresztül biztosított.

A lakások minden fogyasztását (hideg-, meleg víz, fűtés, villany) egyedi fogyasztás, vagy hőmennyiség mérőkkel mérik.

LIFT

Minden épületben 1 db Schindler 3000 típusú személyfelvonó kerül beépítésre, aknába süllyesztve vasbeton falszerkezetek közé.

3. A LAKÁSOK MŰSZAKI TARTALMA

Eladó tájékoztatja Vevőt, hogy az építész kiviteli terv szerinti alaprajzi méretek a lakást határoló falak belső oldalának vakolatlan falai közötti távolságot jelentik. A helyiségméretek falsíkoktól számítandók.

LAKÁSBEJÁRATI AJTÓ

• A lakás bejárati ajtók a MABISZ- és tűzvédelmi előírásoknak megfelelő, több ponton záródó biztonsági ajtók.

NYÍLÁSZÁRÓK – ABLAKOK, BELTÉRI- ÉS ERKÉLY AJTÓK

• ablakok, erkélyajtók: Hőhídmentes, ütésálló PVC profil, 7 kamrás tok, 3 rtg hőszigetelt üvegezéssel. Az ablakok és erkélyajtók vakolható redőnydobozzal, alumínium redőnnyel vannak ellátva, elektromos motoros redőnyműködtetéssel, valamint szúnyoghálóval. A nagy lakások erkélyajtói sínes kialakítású emelő-toló ajtók. A középső (37m2-es) lakások erkélyajtói bukó-nyíló kialakításúak.

• Ablakok és teraszajtók beépített elektromos redőnnyel vannak ellátva. A terasz ajtóknál pliszés szúnyogháló van tervezve, az ablakok esetében pedig rolós szerkezetű szúnyogháló.

• beltéri ajtó: szabvány dekor-fóliázott (CPL) ajtók teli kivitelben, választható színben, építész tervek szerinti méretben utólag szerelt tokkal krómszínű vasalattal és kilinccsel.

PADLÓBURKOLATOK

• Előszobákban, konyhában és nappalikban: kerámia burkolat lett tervezve, maximum nettó 5.000,- Ft/nm értékben, mely több színből választható, anyagából készített szegéllyel, 30x60 vagy 60x60-as méretben,

• Hálószobákban: Laminált padló burkolat maximum nettó 4.000,- Ft/nm értékben, mely több színből választható, színharmonikus szegéllyel, alátét hab- és párazáró fóliával.

• Fürdőszobákban, WC-ben: kerámia burkolatok az építész tervek szerint, mely több színből választható.

• Erkély és terasz burkolat: csúszásmentes, fagyálló kerámia lap (nem választható).

FALBURKOLATOK

Mázas fali csempe a következő helyeken:

• Fürdőszobákban, tusolókban. A vizes helyiségekben minden falon ajtótok magasságig burkolva.

• WC-ben: 2,10 m magasságig burkolva.

FELÜLETKÉPZÉSEK

A falak glettelve, fehér diszperziós festéssel készülnek, kivéve a burkolt helyeken.

SZERELT FALAK, ÁLMENNYEZET

A gépészeti csövek és berendezések, belsőtartályos WC-k illetve a klimatizálás eltakarása szükség szerint szerelt YTONG fal (előtétfal, álmennyezet, álgerenda) megépítésével történik.

VIZES HELYISÉGEK, SZANITEREK

Fürdőszobában és külön WC-kben: fehér porcelán mosdókagyló (szifontakaró nélkül), (külön WC-kben: kézmosó) és WC csésze, továbbá épített zuhany üvegfallal krómozott egykaros csaptelepekkel és elzárókkal kerülnek beépítésre. Az épített zuhanytálca a terveken szereplő méretben kerülnek beépítésre, a középső lakások esetében elhúzható saroküvegkabin kerül kialakításra, króm le- és túlfolyó szettel. Kézmosó: csak a külön WC-kben kerül beépítésre.

Minden lakásban a fürdőszobákban mosógép csatlakozás kerül kialakításra.

A WC porcelán, fehér, mélyöblítésű fali konzolos, beépített öblítőtartállyal, hosszú és rövid öblítést biztosító kétgombos kivitelben.

Mosógép csatlakozó: falba szerelt szennyvíz csatlakozási és hidegvíz vételi lehetőséggel, alaprajz szerinti helyen a fürdőszobában, illetve azon helyiségben, ahol alaprajzon külön jelölve van.

KONYHA

• Konyhabútor és konyhagépek nem részei a műszaki tartalomnak, szagelszívás előkészítés és csövezés minden lakásba készül.

• Mosogatógép csatlakozó: a konyhai mosogató kombi szelepén keresztül vízvételi lehetőséggel és a mosogató kombi szifonján keresztül szennyvízelvezetési lehetőséggel a terveken feltüntetett helyen.

• A lakásokban gázkiállás csatlakozás nem épül.

FŰTÉS, HŰTÉS

• Lakásonként hőmennyiségméréssel ellátott központi fűtés kerül kialakításra, padlófűtéssel, a fürdőszobákban kiegészítő fűtésként törölköző-szárítós radiátorokkal, elektromos fűtőpatronnal. A lakások hőmérsékletének szabályozásáról a nappalikban elhelyezett öntanuló termosztát gondoskodik.

• A meleg víz biztosítására melegvíz tározó kerül kialakításra minden épület földszintjén, a lakások melegvíz fogyasztását egyedi mérőkkel mérik.

• A lakások klimatizáltan kerülnek átadásra.

ERŐSÁRAMÚ ELEKTROMOS HÁLÓZAT

• Mérőórák: Az EON által elfogadott típusú fogyasztásmérők csoportosan, épületenként a földszinten az elektromos szekrényben kerülnek elhelyezésre.

• Elektromos kapcsolók, konnektorok: Legrand Valena Life típusú, alumínium színű szerelvény – az elektromos kiviteli tervek szerinti mennyiségben.

GYENGEÁRAMÚ RENDSZEREK

• Kábeltévé hálózat (kábeltévé belépés és előfizetés nélkül) szobánként 1 db csatlakozóval

• Informatikai kiállás: nappaliban és hálószobákban 1-1 db UTP kiállás

• Kaputelefon rendszer: A kaputelefon rendszer digitális, ajtónyitó funkcióval ellátott. Az egyes lakások standard kialakítása audió rendszerű lakáson belüli egységet tartalmaz.

• Riasztó rendszer kiépítése az összes földszinti lakások esetében, többi lakásnál csak előkészítés készül.

3.1. Választás megadott kollekcióból:

A Vevő a megadott alapkiviteli termékekből választhat az Eladó által megjelölt időpontig. A határidő letelte után választási lehetőség nincs, az Eladó által megjelölt standard kivitel kerül beépítésre. Az alapkivitelből választható termékek térítésmentesek.

Mintakollekcióból (alapkiviteli termékek) választhatók:

• Belső nyílászárók: CPL ajtók

• A kerámiaburkolatok, lábazatok anyaga

• Laminált padló színválasztékból

3.2. Külön rendelhető feláras termékek:

Vevő az Eladó által megjelölt időpontig az Eladó által megadott termékekből, mintakollekcióból vagy katalógusból választhat és rendelhet az Eladó hozzájárulásával. Határidőn túl a változtatási igényt az Eladó nem tudja figyelembe venni, az alapkivitelként megjelölt termék kerül megépítésre.

Rendelhetők:

• Belső nyílászárók: ajtók (szín, üveg)

• Riasztó rendszer (földszinti lakásoknál kiépítésre kerül), minden máshol csak előkészítés lesz.

• Katalógusban megjelölt feláras kerámia és csempeburkolatok

• Elektromos szerelvények (dugaljak, száma, helye stb.)

3.3. Belső kialakítás változtatása

Az Eladó döntésétől és jóváhagyásától függően a Vevőnek lehetősége van arra, hogy a bemutatott alaprajzi elrendezésen - amennyiben az műszakilag és építési engedély módosítás nélkül megoldható -, térítés ellenében, az Eladó által megjelölt időpontig módosítson. A módosítást Eladó külön felkérésre, a lenti Feltételek teljesítése után valósítja meg. A műszakilag túl bonyolult, túl időigényes és költséges megoldásokat, valamint a határidőn túl érkező változtatási igényt az Eladó nem tudja figyelembe venni.

3.4. Felár ellenében sem kérhető változtatások

Eladó tájékoztatja a Vevőt, hogy bizonyos változtatásokra az épület, illetve az építési munkák műszaki sajátosságai miatt külön díj fizetése ellenében sincs lehetőség. Nem kérhető többek között az alábbiak:

• homlokzatot vagy közös területet érintő változtatás (erkélykorlát, erkély burkolata, külső fal színe, külső nyílászárók osztása, színe, lépcsőház, közlekedők, gépészeti helységek és tárolók burkolata, stb.)

• kivitelezés előrehaladásától függően egyes lakásoknál a válaszfalak alaprajzi módosítása

• helyiségek építési engedély módosításával járó változtatása

• bejárati ajtó (fajta, méret, szín, anyag stb.)

• terasz, illetve erkély burkolatát vagy korlátját érintő változás

• Padlóösszefolyók vizes helyiségekben

• álmennyezet építése

• Fűtési rendszer módosítása (gázvezetékek, termosztátok)

• Gépészeti szerelvények típusa

4. HELYSZÍN MEGTEKINTÉSE

Eladó tájékoztatja Vevőt, hogy az ingatlan területére az építkezés során csak előre egyeztetett időpontban léphet be. Az építkezés teljes időszaka alatt 2 alkalommal van módja Vevőnek a szerkezetkész állapotot követően bemenni, amelyet Eladóval előzetesen köteles egyeztetni. Előre nem egyeztetett alkalom esetén, az Eladó, illetve kivitelezője, megbízottja a helyszíni megtekintést megtagadhatja.

5. MŰSZAKI TÁJÉKOZTATÓ VÁLTOZÁSA

Eladó tájékoztatja Vevőt, hogy jelen Műszaki Tájékoztató technológiai, kivitelezési okokból (pl. tervezett beépítendő anyag nem kapható) változhat, azonban az esetleges változtatások nem eshetnek a felhasználói műszaki tartalom rovására. Szükség esetén Eladó a módosított műszaki leírás megküldésével tájékoztatja Vevőt.

Építtető

MILTON-PROPERTY
Ingatlanforgalmazó és Ingatlankezelő Kft.

Székhelye: 1055 Budapest, Honvéd utca 20.

Felelős tervező

Riedl Tamás
É-20-0224 okleveles építészmérnök


I. ütem

Minden lakás elkelt.

1. ÁLTALÁNOS LEÍRÁS

Tárgy: 50 lakásos lakópark
Helyszín: 8175 Balatonfűzfő, Helyrajzi szám: 357/84
Beruházó: Milton-Property Kft. 1055 Budapest, Honvéd u. 20.
Tervező: T.J. TERV Tervező, Kivitelező és Szolgáltató Bt. 8315 Gyenesdiás, Béke u. 32.
Felelős tervező: Riedl Tamás É-20-0224

A TERVEZETT BEÉPÍTÉS ADATAI:

Beépítési övezet: Üü-2
Beépítés módja: Szabadon álló
Tervezett épületek száma: 7 db
Szintszám: földszint + három vagy négy szint
Parkoló: 29 fedett és 21 db nyitott

A fejlesztési telekre 7 db szabadon álló épületet terveztek. Az épületeket és a kertet két behajtón lehet megközelíteni a telek előtt elhaladó aszfaltozott út felől a kerékpárúton keresztül, személygépkocsival és gyalogosan egyaránt.

Az épületek bejárati szintjén 1 tároló gépészeti helyiség (elektromos-, vízfogadó és kazán) kap helyet a földszinti lakások mellett, míg az emeleti szinteken kizárólag lakás létesül. A „közös” funkciókat az épületeken kívül (kukatároló a bejárati utak mellett, kerékpártároló az épületek mellett) a zárt udvaron helyezték el. Továbbá a zárt udvaron kerül kialakításra 1 db elektromos autótöltő állomás a Társasház lakói számára. A körbekerített telken belül, belső feltáró úthoz kapcsolódóan 50 db autóparkoló létesül, ebből 29 fedett és 21 nyitott. A fedett autóparkoló egy beton lábakon álló, egy tömbben elhelyezett felépítmény, ami az épületek síkjához illeszkedik az aszfaltozott út felöli oldalon.

A Társasházban 50 lakást terveztek, melyek között megtalálható az 1 szobás lakástól a 4 szobásig minden típus, többféle méretben és elrendezésben. Minden lakáshoz tartozik egy nagyméretű, Balatonra tájolt terasz.

2. ÉPÜLETEK MŰSZAKI TARTALMA

ÉPÜLETSZERKEZETEK, KÜLSŐ KITÖLTŐ FALAK, VÁLASZFALAK

Az épületek monolit vasbeton cölöpalapozásra épülnek, 15 cm vastagságú hálós vasalású aljzatbetonnal. Pillérvázas, monolit vasbeton födémszerkezetű épület, a szükséges helyeken merevítő, teherviselő vasbeton falakkal, monolit vasbeton lépcsőkarokkal. A külső teherhordó falazat vázkerámia falazóelem, Porotherm 30 Klíma tégla falazóelemmel készül. A lakáselválasztó falak Porotherm 25 AKU Z hanggátló falazóelemekből készülnek. A lakásokban a válaszfalak 10 cm vastag vázkerámia válaszfallapokból készülnek.

SZIGETELÉS:

A földszinti padló alatt lépésálló EPS hőszigetelő lemez kerül beépítésre 10 cm vastagságban.

A közbenső födémek padlójánál 3,5 cm lépéshang-szigetelő üveggyapot lemez kerül kialakításra. A hőhidak ellen a monolit vasbeton födémek és oszlopok külső síkjára 5 cm vastag hőszigetelés kerül bennmaradó zsaluzatként. A homlokzatra 15 cm és 20 cm hőszigetelés kerül.

HOMLOKZATI NYÍLÁSZÁRÓK

Letisztult formájú, elegáns megjelenésű, fokozott légzárású, 3 rétegű hőszigetelő üvegezéssel ellátott műanyag REHAU SYNEGO profilból készült nyílászáró szerkezetek készülnek kívül antracit, belül fehér színben. Az üvegezés argongázzal töltött, Ug: 0,6 W/m2K, a nappali, konyhai és szobai nyílászáróknál alumínium redőny (elektromos mozgatással), szúnyoghálóval kerül kiépítésre.

ÜVEGKORLÁT

A lakások nagyméretű teraszaira pontmegfogásos üvegkorlát kerül kiépítésre.

GÉPÉSZET

GÁZELLÁTÁS

A földgáz-csatlakozás csak az épületek földszintjén hőtermelő berendezéseknél kerül kiépítésre, a lakásokban gázfogyasztók nem telepíthetők (a konyhában kizárólag elektromos üzemű sütő és főzőlap építhető be).

VÍZELLÁTÁS, CSATORNÁZÁS

A létesítmény vízellátása az utcai közcsőről, új bekötővezetékről biztosított. Épületenként 1db fővízmérő és összesen 1 db locsolási mellékmérő kerül kiépítésre vízóra aknában a telken belül.

A vezeték lakáson belül padlóba, falhoronyba kerül, illetve a gerincvezeték a folyosón szabadon szerelve, álmennyezetben.

FŰTÉS-HŰTÉS

Az épületek tetőszerkezetén lesz elhelyezve egy-egy levegő-levegő rendszerű hőszivattyú, ami a fűtés-hűtést biztosítja, továbbá a földszinten elhelyezésre kerül épületenként 1 db Vaillant típusú gázkazán, ami elősegíti a fűtést és termeli a használati melegvizet, továbbá épületenként 1 db 500L-es, az 5. számú épületben 750L-es melegvíztároló kerül kiépítésre.

Az épület és egyben a lakások fűtési vagy hűtési hőigényének fedezésére két különböző hőleadó rendszer kerül kialakításra. Az alap (temperáló) fűtést, a padlófűtés szolgáltatja, a fürdőszobákba kiegészítő fűtésként törölköző-szárítós radiátorokat terveztek, elektromos fűtőpatronnal

A hűtési teljesítmény biztosítása érdekében a lakások szobáiba és a nappali/étkező helyiségeibe fan-coilos rendszer kerül kiépítésre.

LÉGTECHNIKA

A belső terű mellékhelyiségek (WC) részére mesterséges elszívást terveztek helyiségenként egyedi, egycsatornás rendszerre köthető elszívó ventillátorokkal, beépített visszacsapókkal. A berendezések villanykapcsolóról üzemelnek, utánfutással. A légutánpótlás a belső nyílászárókon, ablakba beépített résszellőzőkön keresztül biztosított.

A lakások minden fogyasztását (hideg-, meleg víz, fűtés, villany) egyedi fogyasztás, vagy hőmennyiség mérőkkel mérik.

LIFT

Az 5. számú épületbe 1 db Schindler típusú személyfelvonó kerül beépítésre, aknába süllyesztve vasbeton falszerkezetek közé.

3. A LAKÁSOK MŰSZAKI TARTALMA

Eladó tájékoztatja Vevőt, hogy az építész kiviteli terv szerinti alaprajzi méretek a lakást határoló falak belső oldalának vakolatlan falai közötti távolságot jelentik. A helyiségméretek falsíkoktól számítandók.

LAKÁSBEJÁRATI AJTÓ

• A lakás bejárati ajtók a MABISZ- és tűzvédelmi előírásoknak megfelelő, több ponton záródó biztonsági ajtók.

NYÍLÁSZÁRÓK – ABLAKOK, BELTÉRI- ÉS ERKÉLY AJTÓK

• ablakok, erkélyajtók: REHAU SYNEGO típusú hőhídmentes, ütésálló PVC profil, 7 kamrás tok, 3 rtg hőszigetelt üvegezéssel. Az ablakok és erkélyajtók vakolható redőnydobozzal, alumínium redőnnyel vannak ellátva, elektromos motoros redőnyműködtetéssel, valamint szúnyoghálóval.

• beltéri ajtó: szabvány dekor-fóliázott (CPL) ajtók teli kivitelben, választható színben, építész tervek szerinti méretben utólag szerelt tokkal krómszínű vasalattal és kilinccsel.

PADLÓBURKOLATOK

• Előszobákban, hálószobákban és nappalikban: Grabo PLANKIT Luxury Vinyl, vagy azzal egyenértékű burkolat, maximum nettó 4.000,- Ft/nm értékben, mely több színből választható, színharmonikus szegéllyel, alátét hab- és párazáró fóliával. Más padlóburkolat választása esetében Vevő Eladó felé köteles legkésőbb az adásvételi szerződés megkötéséig jelezni (az esetleges többlet költség megfizetése mellett).

• Fürdőszobákban, WC-ben: kerámia burkolatok az építész tervek szerint, mely több színből választható. Épített zuhanyozó.

• Erkély és terasz burkolat: csúszásmentes, fagyálló kerámia lap (nem választható).

FALBURKOLATOK

Mázas fali csempe a következő helyeken:

• Fürdőszobákban, tusolókban. A vizes helyiségekben minden falon ajtótok magasságig burkolva.

• WC-ben: 2,10 m magasságig burkolva.

FELÜLETKÉPZÉSEK

A falak glettelve, fehér diszperziós festéssel készülnek, kivéve a burkolt helyeken.

SZERELT FALAK, ÁLMENNYEZET

A gépészeti csövek és berendezések, belsőtartályos WC-k illetve a klimatizálás eltakarása szükség szerint szerelt YTONG fal (előtétfal, álmennyezet, álgerenda) megépítésével történik.

VIZES HELYISÉGEK, SZANITEREK

Fürdőszobában és külön WC-kben: Alföldi ill. minőségben hasonló (Eladó által kiválasztott) egyéb típusú fehér porcelán mosdókagyló (szifontakaró nélkül), (külön WC-kben: kézmosó) és WC csésze, továbbá épített zuhany üvegfallal, krómozott egykaros csaptelepekkel és elzárókkal kerülnek beépítésre. Az épített zuhanytálca a terveken szereplő méretben kerülnek beépítésre, csempézett előtétfallal, króm le- és túlfolyó szettel. Kézmosó: csak a külön WC-kben kerül beépítésre.

Minden lakásban a fürdőszobákban mosógép csatlakozás kerül kialakításra.

A fürdőszobákban, WC-ben krómozott, egykaros mosdó- csaptelepek (MOFÉM Junior, vagy Eladó által felár mellett választott típus) kerülnek beépítésre.

A WC porcelán, fehér, mélyöblítésű fali konzolos, beépített öblítőtartállyal, hosszú és rövid öblítést biztosító kétgombos kivitelben.

Mosógép csatlakozó: falba szerelt szennyvíz csatlakozási és hidegvíz vételi lehetőséggel, alaprajz szerinti helyen a fürdőszobában, illetve azon helyiségben, ahol alaprajzon külön jelölve van.

KONYHA

• Konyhabútor és konyhagépek nem részei a műszaki tartalomnak, szagelszívás előkészítés és csövezés minden lakásba készül.

• Mosogatógép csatlakozó: a konyhai mosogató kombi szelepén keresztül vízvételi lehetőséggel és a mosogató kombi szifonján keresztül szennyvízelvezetési lehetőséggel a terveken feltüntetett helyen.

• A lakásokban gázkiállás csatlakozás nem épül.

FŰTÉS, HŰTÉS

• Lakásonként hőmennyiségméréssel ellátott központi fűtés kerül kialakításra, padlófűtéssel, a tartózkodó helyiségekben fan-coil berendezésekkel és a fürdőszobákban kiegészítő fűtésként törölköző-szárítós radiátorokkal, elektromos fűtőpatronnal. A lakások hőmérsékletének szabályozásáról a nappalikban elhelyezett termosztátos szabályozó gondoskodik.

• A meleg víz biztosítására központi gázkazán és melegvíz tározó kerül kialakításra minden épület földszintjén, a lakások melegvíz fogyasztását egyedi mérőkkel mérik.

ERŐSÁRAMÚ ELEKTROMOS HÁLÓZAT

• Mérőórák: Az EON által elfogadott típusú fogyasztásmérők csoportosan, épületenként a földszinten az elektromos szekrényben kerülnek elhelyezésre.

• Teljesítmény, kiépítés: lakásonként 1x32A elektromos teljesítményt tartalmaz a vételár.

• A későbbi bővítés/hálózatfejlesztés 3x16 A teljesítményre minden lakásban megoldható, de a Vevő feladata és Vevő költségére történik.

• Elektromos kapcsolók, konnektorok: Legrand Valena Life típusú, alumínium színű szerelvény – az elektromos kiviteli tervek szerinti mennyiségben.

• Többlet szerelvényes villanykiállás: Eladó ajánlata alapján. Az elektromos szerelvények elhelyezése az elektromos terv szerint történik. A világító testek nem tartozékai a lakásnak, azokat a vételár nem tartalmazza, igény esetén a Vevő által előzetesen beszállított világító testeket Eladó felszereli

GYENGEÁRAMÚ RENDSZEREK

• Kábeltévé hálózat (kábeltévé belépés és előfizetés nélkül) szobánként 1 db csatlakozóval

• Informatikai kiállás: nappaliban és hálószobákban 1-1 db UTP kiállás

• Kaputelefon rendszer: A kaputelefon rendszer digitális, ajtónyitó funkcióval ellátott. Az egyes lakások standard kialakítása audió rendszerű lakáson belüli egységet tartalmaz.

• Riasztó rendszer kiépítése az összes földszinti lakások esetében, többi lakásnál csak előkészítés készül.

4. VÁLTOZTATÁSI LEHETŐSÉGEK

A Vevőknek térítés ellenében lehetőségük van a saját tulajdonrészük kialakítását (kivéve az osztatlan közös területeket, illetve más tulajdonrészeket) érintő változtatásra az Eladó döntésétől függően, amely

• Nem érintheti az épület külső megjelenését és szerkezeti rendszerét.

• Nem jelent minőségi visszalépést sem a közös, sem az önálló tulajdoni illetőségek műszaki paraméterei és megjelenése szempontjából.

• Nem jelent hátrányt sem a leendő tulajdonostársnak, sem harmadik személy részére.

• Nem érintik a projekt megvalósításának időütemtervét, és az azzal kapcsolatos szerződéseket, megállapodásokat és jogokat.

• Bármely változtatás végrehajtása csak Eladó hozzájárulásával, az Eladó által meghatározott határidőig és a felmerülő többletköltség befizetése után történhet.

4.1. Választás megadott kollekcióból:

A Vevő a megadott alapkiviteli termékekből választhat az Eladó által megjelölt időpontig. A határidő letelte után választási lehetőség nincs, az Eladó által megjelölt standard kivitel kerül beépítésre. Az alapkivitelből választható termékek térítésmentesek.

Mintakollekcióból (alapkiviteli termékek) választhatók:

• Belső nyílászárók: CPL ajtók

• A kerámiaburkolatok, lábazatok anyaga

• Grabo PLANKIT Luxury Vinyl színválasztékból

Grabo PLANKIT Vinyl burkolat helyett, más (hideg vagy meleg) burkolat választására kizárólag 2019. május 01-ig van lehetőség.

4.2. Külön rendelhető feláras termékek:

Vevő az Eladó által megjelölt időpontig az Eladó által megadott termékekből, mintakollekcióból vagy katalógusból választhat és rendelhet az Eladó hozzájárulásával. Határidőn túl a változtatási igényt az Eladó nem tudja figyelembe venni, az alapkivitelként megjelölt termék kerül megépítésre.

Rendelhetők:

• Belső nyílászárók: ajtók

• Riasztó rendszer (földszinti lakásoknál kiépítésre kerül)

• A tervezettől eltérő méretű és megjelenésű kerámia és csempe burkolatok

• Elektromos szerelvények (dugaljak, kapcsolók típusa, száma, helye stb.)

• Szaniter áruk (WC, mosdó, kád, zuhanytálca és kabin, csaptelepek)

A külön rendelhető anyagok és szerelvények felmerülő többletköltségeit a Vevő köteles megtéríteni. A külön megrendelt anyagok beépítését Eladó az általa meghatározott határidőig és a többletköltség befizetése után valósítja meg. A külön megrendelt anyagok, ill. más forrásból beszerzett anyagok beépítését Eladó megtagadhatja (ld. Feltételek).

4.3. Belső kialakítás változtatása

Az Eladó döntésétől és jóváhagyásától függően a Vevőnek lehetősége van arra, hogy a bemutatott alaprajzi elrendezésen - amennyiben az műszakilag és építési engedély módosítás nélkül megoldható -, térítés ellenében, az Eladó által megjelölt időpontig módosítson. A módosítást Eladó külön felkérésre, a lenti Feltételek teljesítése után valósítja meg. A műszakilag túl bonyolult, túl időigényes és költséges megoldásokat, valamint a határidőn túl érkező változtatási igényt az Eladó nem tudja figyelembe venni.

4.4 Változtatási feltételek

Valamennyi változtatási igényt az adásvételi szerződés megkötéséig írásban jelezni kell (bejelentés) az Eladó felé. Eladó ajánlatot ad a változtatásra. Az ajánlat elfogadása esetén a Felek az adásvételi szerződésben kezelik a módosításokat. Amennyiben az adásvételi szerződés megkötése után merül fel változtatási igény vagy pótmunka, akkor a felek adásvételi szerződést nem módosítanak, hanem szükség esetén külön vállalkozási szerződést kötnek az adott többletmunka elvégzésére.

Eladó egy alkalommal konzultációt biztosít a Vevőnek díjmentesen, ahol a Vevő tájékoztatást kap a változtatási igényei megvalósíthatóságáról és az eljárás befejezési határidejéről.

Az Eladó nem köteles minden módosítási igényt teljesíteni. Bonyolult, a tervtől jelentősen eltérő belső építészeti kialakítások elkészítését, túlzóan drága, és- vagy rossz minőségű anyagok beépítését Eladó megtagadhatja.

4.5. Felár ellenében sem kérhető változtatások

Eladó tájékoztatja a Vevőt, hogy bizonyos változtatásokra az épület, illetve az építési munkák műszaki sajátosságai miatt külön díj fizetése ellenében sincs lehetőség. Nem kérhető többek között az alábbiak:

• homlokzatot vagy közös területet érintő változtatás (erkélykorlát, erkély burkolata, külső fal színe, külső nyílászárók osztása, színe stb.)

• kivitelezés előrehaladásától függően egyes lakásoknál a válaszfalak alaprajzi módosítására kizárólag 2019. június 15-ig van lehetőség

• helyiségek építési engedély módosításával járó változtatása

• bejárati ajtó (fajta, méret, szín, anyag stb.)

• terasz, illetve erkély burkolatát vagy korlátját érintő változás

• Padlóösszefolyók vizes helyiségekben

• álmennyezet építése

• Fűtési rendszer módosítása (gázvezetékek, termosztátok)

5. HELYSZÍN MEGTEKINTÉSE

Eladó tájékoztatja vevőt, hogy az ingatlan területére az építkezés során csak előre egyeztetett időpontban léphet be. Az építkezés teljes időszaka alatt 2 alkalommal van módja Vevőnek a szerkezetkész állapotot követően bemenni, amelyet Eladóval előzetesen köteles egyeztetni. Előre nem egyeztetett alkalom esetén, az Eladó, illetve kivitelezője, megbízottja a helyszíni megtekintést megtagadhatja.

6. MŰSZAKI LEÍRÁS VÁLTOZÁSA

Eladó tájékoztatja Vevőt, hogy jelen Műszaki Leírás technológiai, kivitelezési okokból (pl. tervezett beépítendő anyag nem kapható) változhat, azonban az esetleges változtatások nem eshetnek a felhasználói műszaki tartalom rovására. Szükség esetén Eladó a módosított műszaki leírás megküldésével tájékoztatja Vevőt.

Építtető

MILTON-PROPERTY
Ingatlanforgalmazó és Ingatlankezelő Kft.

Székhelye: 1055 Budapest, Honvéd utca 20.

Felelős tervező

Riedl Tamás
É-20-0224 okleveles építészmérnök

Ajánlatkérés és hírlevél feliratkozás

+36 70 350 60 66   info(at)fuzliget(dot)hu

Együttműködő partnereink

 

Hotel Yacht**** Wellness & Business Siófok.

Ajánlatkérés (0)